Ajdovi s gornganzolo

Ajdovi široki rezanci z gorgonzolo

Ajda je vsestransko uporabna rastlina. Iz praktičnih razlogov jo uvrščamo med žita, čeprav botanično sploh ne spada mednje, temveč med sadje in trave ter je celo sorodnica rabarbare, sicer pa jo uvrščajo med hranilno najbogatejša žita. Ajda ugodno učinkuje na srce in ožilje. Zmanjšuje prepustnost kapilar in povečuje mikrocirkulacijo.

Ajda je bila v naših krajih nekoč eno najpomembnejših živil in še danes v tradicionalnih kuhinjah najdemo različne jedi, od ajdovih žgancev do kruha in štrukljev ter še česa. Mi iz ajde pripravljamo odlične testenine – široke rezance. Za uporabo naših ajdovih testenin uporabljamo zares kakovostno ajdovo moko, kateri dodamo 25 % durum zdroba in 10 %  jajc, proste reje  iz kmetije. Testenine so naravno sušene in brez dodanih ojačevalcev okusov ali barvil.

Za vas smo tokrat pripravili Ajdove široke rezance z gorgonzolo.

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 400 g ajdovih širokih rezancev Škamlec,
  • 200 g na kocke narezane gorgonzole,
  • 2 dl smetane za kuhanje,
  • sol, poper,
  • svež peteršilj.

Priprava:

V  manjšo kozico damo smetano za kuhanje, pustimo malo kuhati, da počasi vre. V tem času posebej skuhamo ajdove testenine po navodilih na embalaži.

Smetani dodamo gorgonzolo, po potrebi sol in poper ter malo sesekljanega peteršilja. Na rahlo prevremo in omaka je končana. Gorgonzolno omako prelijemo čez ajdove testenine in postrežemo.

Odlično kosilo lahko pripravite v 15 min.

Preverite našo ponudbo testenin in nas kontaktirajte na 040 564 565.

 

Tags: No tags

Comments are closed.